Peeling Chimic
Peeling-ul chimic este o procedura de medicina estetica care consta in aplicarea la nivelul pielii a unei substante specifice avand concentratie precisa si cunoscuta, in scopul de a produce o descuamare controlata a staturilor superficiale tegumentului. Prin aceasta procedura de medicina estetica sunt indepartate celulele moarte din straturile superficiale ale tegumentului si in acelasi timp se obtine stimularea celulelor din straturile profunde sa se regenereze si sa produca colagen si elastina, elemente ce mentin elasticitatea si tonicitatea pielii.
Ultimile proceduri realizate
Ce poate sa corecteze un peeling chimic?
- Tratamentul ridurilor: ridurile fine din jurul ochilor si gurii, ridurile determinate de expunerea la soare si de factori ereditari pot fi reduse sau chiar eliminate.
- Tratamentul unor cicatrici si tipuri de acnee: cicatricile discrete si unele forme de acnee pot fi tratate cu peeling chimic.
- Tratamentul problemelor de pigmentare: peeling-ul chimic poate reduce sau rezolva probleme de pigmentare a pielii legate de soare, de varsta, de folosirea pilulelor contraceptive sau de sarcina.
Procedura de Peeling Chimic de uz medical se efectuează în cabinet si poate necesita sau nu anestezie locală prin aplicare de cremă anestezica.. Înainte de aplicarea soluției de acizi pielea se va degresa cu un produs special. Senzația percepută de pacient in timpul procedurii este de usoare intepaturi, caldura locala, sensibilitate locala usor crescuta. La obținerea efectului de “frosting” , se va aplica o soluție neutralizatoare care va determina dispariția imediată a oricărui disconfort și încetarea acțiunii peelingului. Imediat după tratament pielea se înroșește ușor sau mai intens, în funcție de gradul peelingului. După peeling chimic se va aplica imediat o cremă hidratantă, protectoare UV și cu efect antiinflamator. Perioada de recuperare durează cateva zile, în funcție de profunzimea si intensitatea procedurii iar pielea își modifică textura și culoarea, de la roz catre roșu ușor/ mediu/intens sau chiar la maroniu (daca s-a lucrat mai profund), începe etapa de descuamare-exfolieze treptat, lăsând în spate o piele foarte lucioasă și fină, de culoare roz deschis, lipsită de imperfecțiuni. După exfoliere, tegumentul necesită hidratare intensă cu cremă, protecție UV cu factor ridicat.
Rezultatele după procedura de peeling chimic se observă imediat ce are loc refacerea tegumentului, dupa circa 7 zile iar după un peeling mediu sau profund regenerarea pielii continuă pentru o perioadă până la 6 săptămâni, iar efectul persistă pana la câțiva ani. Rata de producere (turn-over) de tegument nou este 28-40 zile, in functie de varsta si de rata metabolismului.