Toxina Botulinica
Tratamentul cu toxina botulinică (Botox) este soluţia rapidă, confortabilă şi sigură pentru îndepărtarea ridurilor şi pentru a arata mai bine pentru o perioada lunga de timp. Tratamentul cu toxina botulinică ( Botox) este folosit în special pentru a estompa şi chiar de a elimina ridurile de la frunte, ochi (unghiul extern al ochiului), şi de pe gât.
Tratamentul cu toxina botulinică (Botox) reprezintă un tratament cosmetic atât pentru tratarea ridurilor fine cat şi a celor profunde, de obicei se foloseşte în general la etajul superior al feţei. Zonele ce pot fi tratate sunt :
- ridurile de la nivelul frunţii (muşchiul frontal în principal)
- ridurile de la colţul ochiului care formează aşa numita “laba gâştii” (muşchiul orbicular)
- ridurile verticale şi orizontale dintre sprâncene şi la rădăcina nasului (muşchiul procerus şi muşchiul corrugator)
Cand se injectează într-o anumită arie, toxina botulinică (Botox) blochează în mod reversibil placa neuro-motorie şi transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi catre musculatura facială raspunzatoare de ridurile de expresie. Astfel, musculatura interesată nu se mai contractă puternic şi se relaxează determinând întinderea tegumentului supraiacent, ca rezultat, pielea ramine întinsă şi neridată în timp ce musculatura facială netratată continua sa se contracte normal, permiţând ca persoana să ramână cu o expresie facială neafectată. De asemenea, pielea va deveni mai luminoasă ca urmare a vasodilataţiei locale cu o oxigenare bogată a tegumentului. Aşa cum am constatat empiric, post-procedură, pielea devine mai luminoasă, are un aspect mai sănătos.
Ultimile proceduri realizate
Efectul
Efectul tratamentului în jur de 6 luni, cu un efect de platou de circa 3-4 luni, apoi scade uşor, constant.
La persoanele care repetă procedura de mai multe ori, am observat un efect mai lung, chiar de 8-9 luni. La persoanele care desfăşoară activităţi sportive intense, efectul poate fi mai redus datorită utilizării intense involuntare a musculaturii faciale în timpul efortului.
Ce se întâmplă când trece efectul toxinei botulinice (Botox)?
Pe masură ce efectul se reduce, încep să reapară ridurile normale, aşa cum era înainte de procedură. Ridurile vor reveni la starea iniţială, nu vor deveni mai adânci, mai agresive. Dacă se continuă cu o altă procedură, atunci efectul se va instala mai rapid.
Procedura
Tratamentul cu toxina botulinică (Botox) este o procedură simplă şi sigură.
Se poate aplica o cremă anestezică pentru obţinerea unui confort bun în timpul procedurii. Botox-ul se va injecta cu un ac fin, atraumatic în zona dorită. În funcţie de aria tratată, sunt necesare mai multe puncte de injectare, în funcţie de tipul de riduri. Deoarece acul este fin, atraumatic şi se injectează cantitate mica de toxină botulinică, durerea este minoră, pacientul ramâne în zona de confort.
- Nu este necesară anestezia locală injectabilă, după procedură vă puteţi relua imediat activitatea (ex – puteţi conduce auto fără probleme).
- Nu este nevoie de nici o perioadă de recuperare a pacientului ce a urmat tratamentul. Toată procedura durează aproximativ 30 de minute.
- După procedură este interzis masajul zonei, apoi minim 3 ore pacientul ramane cu capul in pozitie verticală (pe scaun, canapea, în picioare), nu in pozitie orizontală (dormit in pat). De asemenea, se va evita expunerea la soare, solar sau sauna.