Abdominoplastie

Abdominoplastie

Abdominoplastia este interventia chirurgicala prin care se inlatura excesul de piele si grasime din zona abdominala si care de multe ori implica si interventie la nivelul peretelui muscular al abdomenului prin repararea si aducerea la un nivel normal al peretelui abdominal distantat sau care si-a pierdut din elasticitate.

Peretele muscular abdominal isi pierdete din elasticitate in cazul unei sarcini dificile (nasteri), variatii mari de greutate si volum al zonei abdominale, interventii chirurgicale care slabesc structura peretelui abdominal, procesul natural de imbatranire care are ca rezultat o elasticitate scazuta a tesuturilor la acest nivel, cauze ereditare.

In cazul doamnelor care au avut sarcini multiple sau sarcini dificile ramane un perete abdominal marit, lax, cu grad scazut de elasticitate care nu poate reveni la forma si dimensiunile dinainte de nastere. In acest caz, interventia de abdominoplastie este singura care poate readuce peretele abdominal la forma si dimensiunile initiale. In plus, se reduce stratul de tesut adipos si pielea in exces astfel incat forma exterioara a abdomenului este estetica. Peretele muscular abdominal devine mai rezistent si mai echilibrat pentru preluarea si distributia fortelor. In aceeasi interventie se poate prectica liposuctia pentru zona abdominala sau la cererea pacientului pentru alte zone. La final de interventie sunt lasate tuburi de drenaj care mentin cateva zile.

Pregatirea pre-interventie

In cadrul consultatiei se stabilesc ce analize si investigatii medicale sunt necesare. In ziua realizarii interventiei de abdominoplastie este interzis sa beti lichide sau sa mancati cu circa 4 ore inainte de interventie. Fumatul este interzis cu circa 2 saptamani inainte de interventie si minim doua saptamani dupa interventie. Daca aveti probleme medicale, acestea trebuiesc anuntate inca din momentul consultatiei.

Durata interventiei

Interventia chirurgicala dureaza circa 2-3 ore, in functie de complexitatea cazului, de cantitatea de tesuturi in exces, daca este necesar sau nu intarirea peretelui abdominal.

Anestezia

Se practica anestezie generala; post-operator pacienta ramane 1 noapte in clinica. In ziua urmatoare se externeaza, primeste recomandari si se stabileste programul urmatoarelor vizite pentru control, schimbare a pansamentelor, inregistrare e evolutiei. Se pot raporta dureri, care cedeaza la calmantele obisnuite care se elibereaza fara reteta (Nurofen, Paduden, No-spa, etc).

Post-operator

Pacienta ramane cu un corset care trebuie mentinut minim 2 saptamani, in functie de inflamatie sau echimoze (vanatai) pentru 7-10 zile, pe masura ce se remite inflamatia, scade si senzatia de discomfort.

Este contraindicata activitatea fizica intensa si se recomanda o pauza de la sala de fitness pentru circa 2-3 saptamani, ulterior se poate face sport gen mers sau alergare usoara cu un corset de protectie. Refacerea este rapida si nu este disconfort la nivelul zonei abdominale a corpului pentru ca in urma interventiei zona aceasta a devenit mai bine echilibrata si mai supla.

Ultimile proceduri realizate

Fa-ti o programare online

Open chat
1
Bună ziua,
Cu ce vă pot ajuta?