Acid Hialuronic

Acid Hialuronic

Acidul Hialuronic este o substanţă de volumizare, tip “filler”. Este o moleculă produsă în mod natural în corpul uman dar care, din păcate, odată cu trecerea timpului scade producţia în mod drastic. 

Tratamentul de augmentare (mărire) a buzelor constă în creşterea volumului buzelor prin injectarea cu acid hialuronic. Tehnica de augmentare presupune injectarea acidului hialuronic la nivelul buzelor, pentru a le redefini conturul precum şi pentru a creea un efect de volum global al buzei. Se pot corecta de asemenea şi asimetriile buzelor, precum şi ridurile fine din jurul buzelor. Este foarte important să se realizeze conturul buzelor, acesta creeaza senzaţia de fermitate şi o bună încadrare în raport cu celelalte structuri faciale. Toate acestea conferă regiunii periorale un aspect tânăr, fresh. Cantitatea de acid hialuronic pentru augmentare depinde de volumul dorit.

Recomandare – cel putin contur de buze pentru orice doamna/ domnisoara; pentru persoanele care au buze cu volum redus recomand contur+volum. De asemenea, se poate realiza cu acid hialuronic mai dens augmentare pentru zona pometilor sau a santurilor nazogeniene.

Efectul – se vede imediat şi durează aproximativ 6-8 luni, in funcţie de tipul de acid hialuronic, vârsta pacientei, numarul de proceduri anterioare.

Ultimile proceduri realizate

Diferite proceduri finale

Procedura

Tratamentul de augmentare a buzelor cu acid hialuronic se efectuează în mod obişnuit cu anestezie locală cu xilină şi durează 30-45 minute. 

Anestezia – Anestezia locală cu xilină este utilă deoarece asigură confort în timpul procedurii, pacienta putând vorbi fără probleme, nu există acea crispare tipică unei proceduri medicale inconfortabile; anestezia cu crema anestezică nu este suficientă pentru că este o anestezie superficială, la nivelul tegumentului. La dorinţa pacientei se poate utiliza crema anestezică versus xilina.

Injectarea acidului hialuronic – fiola de Acid Hialuronic se deschide în faţa pacientei. Iniţial, eu arăt ce produs este, denumirea produsului şi dacă este în garanţie, după aceea urmează o analiza a buzelor sau zonei pentru augmentare. După ce am stabilit de comun acord cu pacienta unde şi cât augmentez, procedura începe şi arăt progresul la fiecare punct de injectare astfel încât rezultatul final sa fie conform cu planul stabilit iniţial.

Respectarea proportiilor anatomice ale fetei – inainte de procedură prefer să mă consult cu pacienta pentru a şti  ce tip de augmentare doreşte. Din punctul meu de vedere, doresc să respect proporţiile anatomice ale feţei astfel încât rezultatul final sa fie natural, fără acele buze tip “cioc de raţă” sau “aspect de pitzi”. La final, eu sunt interesat ca pacienta sa fie mulţumită, astfel încât să revină pentru proceduri estetice; aspectul financiar imediat fiind pe planul secund.

Efecte Secundare

Efecte secundare – în urma procedurii rezultă o inflamaţie care se remite în 24-48h, după care, în alte 4-5 zile acidul hialuronic se “aşeaza” prin mişcările normale, fiziologice ale musculaturii faciale (mimica normală, mâncat, vorbit); rezultatul matur al procedurii este la circa 1 saptămână.

  • Dacă exista tendinţa de apariţie a unei erupţii de herpes simplex în zona pe care o doriţi a fi tratată, se administrează tratament preventiv cu Acyclovir înainte cu 2 zile de tratamentul cu acid hialuronic.

Efect secundar pozitiv – la fiecare procedură de augmentare cu acid hialuronic se obţine „ceva”. 

Despre ce este vorba? 

Practic, atunci când acidul hialuronic se resoarbe, se produce în urma colagen, o proteină esenţială; astfel încât, după mai multe proceduri de augmentare se obţine un volum de colagen, rezistent in timp. 

Tipul de Augmentare

 Tipul de augmentare – se poate face augmentare pentru contur şi/ sau volum, în funcţie de forma şi volumul buzelor dar şi de dorinţa pacientei.

Fa-ti o programare online

Open chat
1
Bună ziua,
Cu ce vă pot ajuta?