Augumentare Mamara

Augumentare Mamara / Implant Mamar

Interventia de mărire a sânilor cu implanturi de silicon (mamoplastia de augmentare) este o procedură chirurgicală ce are ca scop mărirea volumului și îmbunătățirea formei sânilor sau de a reda volumul pierdut prin variatie in greutate sau sarcină, prin plasarea chirurgicală a unui implant mamar în spatele sânului. Acest implant mamar este implant de silicon.

Efectul interventiei de implant mamar (augmentare mamară) constă atat în îmbunatățirea aspectului fizic, cât și în creșterea încrederii în sine si o buna echilibrare psiho-emotionala. Mărirea sânilor nu corectează sânii ptozați (foarte căzuţi). In cazul in care sanii sunt ptozati (foarte cazuti) si doriti sa arate mai plini şi să fie mai ridicaţi, este necesară o operaţie de lifting mamar efectuată împreună cu implantul mamar. Liftingul mamar poate fi realizat în acelaşi timp cu operaţia de augmentare sau se poate realiza printr-o intervenţie separată. Noi recomandam ca totul sa fie realizat intr-o singura interventie.

Implantul mamar tip silicon (Mentor, Arion, Politech), are capacitatea de a se comporta ca un san natural in ceea ce priveste consistenta sau dinamica pe planul anatomic. Siliconul este un material areactiv in organism, nu reactioneaza imunitar, alergic, chimic si este foarte des folosit de zeci de ani in domeniul medical. Implantul de silicon nu intereactioneaza cu tesuturile inconjuratoare sau la distanta. Implantul mamar de silicon a dovedit siguranta din punct de vedere medico-chirurgical in milioane de cazuri.

Tipul de implant mamar

Anatomic sau rotund. Cel mai des utilizat este implantul mamar anatomic care respecta forma naturala a sanului, proportiile si anatomia regiunii toracice. Pentru ambele modele de implant exista diverse dimensiuni de volum, baza de implantare sau proiectie. La consultatie se va face o analiza in urma careia medicul chirurg va recomanda modelul de implant cel mai indicat pentru fiecare pacienta in parte iar decizia este luata de comun acord de medicul chirurg plastician si pacienta.

Tipul de abord pentru inserarea implantului mamar – exista mai multe variante posibile, insa cele mai importante sunt prin santul inframamar (la baza sanului) si periareolar, in jumatatea inferioara a areolei; fiecare prezinta avantaj in functie de caz.

Incizia pentru plasarea implantului mamar este de circa 4-5 cm, la nivelul santului infra-mamar, intr-o zona foarte putin vizibila. Implantul este plasat in plan submuscular. Suturile sunt asezate pe mai multe straturi, la exterior ramane o sutura (“cusatura”) de circa 4-5 cm, tip sutura intra-dermica pentru estetica. Firele pentru suturile exterioare se mentin in jur de 2 saptamani, dupa care se inlatureaza. Vindecarea se face usor, cu dureri reduse, fara tensiune si fara a lasa in urma o cicatrice inestetica. In cazul abordului periareolar, accesul este realizat in partea inferioara a areolei. Medicul chirurg plastician stabileste tipil de abord in functie de fiecare caz in parte.

Consultatia

Reprezinta o etapa extrem de importanta pentru viitoarea interventie chirurgicala si este necesara pentru stabilirea unei relatii de incredere intre pacienta si Dr. Marian Simion. In cadrul consultatiei pacienta va fi intrebata cu privire la dimensiunile, forma si aspectul sanilor iar Dr. Marian Simion va raspunde daca asteptarile pot fi realizate cu succes in urma interventiei de implant mamar. Trebuiesc luati in considerare toti factorii cum ar fi marimea si forma sanilor, calitatea pielii, pozitia areolelor si, consistenta si rezistenta tesuturilor la nivel toracic, raporturile functionale si estetice sani – torace – abdomen. De asemenea, este necesara o discutie privind antecedentele medicale (interventii operatorii, diverse boli, medicatie, fumat, consum de alcool). In urma consultaatiei trebuiesc realizate analize obligatorii : analize de sange, sumar de urina, radiografie pulmonara, electrocardiograma, ecografie mamara.

Pregatirea pre-interventie

In cadrul consultatiei se stabilesc ce analize si investigatii medicale sunt necesare.In ziua realizarii intervetiei de implant mamar este interzis sa beti lichide sau sa mancati cu circa 4 ore inainte de interventie.

  • Fumatul este interzis cu circa 2 saptamani inainte de interventie si minim doua saptamani dupa interventie.
  • Daca aveti probleme medicale, acestea trebuiesc anuntate inca din momentul consultatiei.

Durata interventiei – aproximativ 2-3 ore.

Anestezia – Se practica anestezie generala; post-operator pacienta ramane 1 noapte in clinica. In ziua urmatoare se externeaza, primeste recomandari si se stabileste programul urmatoarelor vizite pentru control, schimbare a pansamentelor, inregistrare e evolutiei.

Post-operator – se recomanda aplicatii locale reci (punga cu gheata) si evitarea miscarilor de extensie ale bratelor in primele 7 zile. Se pot raporta dureri, care cedeaza la calmantele obisnuite care se elibereaza fara reteta (Nurofen, Paduden, No-spa, etc). Dupa operatie, pacienta ramane cu un corset care trebuie mentinut minim 2 saptamani, in functie de caz (tip de implant, volum implant, plan anatomic. Inflamatie sau echimoze (vanatai) pentru 7-10 zile, pe masura ce se remite inflamatia, scade si senzatia de discomfort.

Este contraindicata redicarea greutatilor si se recomanda o pauza de la sala de fitness pentru circa 2-3 saptamani, ulterior se poate face sport gen mers sau alergare usoara cu un corset de protectie.

Antibioterapia profilactica post-interventie este necesara pentru prevenirea si combaterea complicatiilor septice.

Contraindicatii

Nu se recomanda interventia de augmentare a sanilor in cazul pacientelor aflate in urmatoarele situatii: sarcina si alaptarea, boli de colagen diagnosticate, infectii sau stare de sanatate precara,r adiodermite si radionecroze la nivelul toracelui anterior, hipersensibilitate la corp strain, afectiuni maligne ale sanului aflate in tratament radioterapic paciente cu afectiuni psihice evidente aflate sau sub tratament.

Ultimile proceduri realizate

Fa-ti o programare online

Open chat
1
Bună ziua,
Cu ce vă pot ajuta?