Blefaroplastie

Blefaroplastie

Blefaroplastia este intervenţia chirurgicală prin care se îndepartează excesul de piele (tegument) şi în funcţie de caz se îndepărtează excesul compartimentelor de grăsime (tesut adipos).

 Acest exces ptozat (lăsat) de piele şi grăsime duce la afectarea câmpului vizual şi conferă fizionomiei un aspect obosit, îmbătrânit şi profund inestetic. Pielea de la acest nivel işi pierde din elasticitate şi consistenţă, devine mai transparentă  şi prezintă mai multe riduri comparativ cu pielea din zonele limitrofe (frunte, obraji). 

Grăsimea acumulată la nivelul compartimentelor de grăsime de la nivelul pleoapelor este foarte rezistentă la diverse tratamente, este o acumulare de grăsime cu ţesut fibros în structură tridimensională. 

Singurul tratament eficient este cel reprezentat de intervenţia de blefaroplastie. 

Intervenţia este nedureroasă şi rapidă. 

Se utilizează anestezie locală, în cazurile speciale în care pacientul este usor influenţabil psiho-emoţional, se utilizează anestezie locală cu sedare pentru  scurtă durată. 

Prin incizie se ajunge la ţesutul adipos (grăsime) care este îndepărtat împreună cu excesul de piele, la final se practică o sutură intradermică, care este o sutura estetică, practic, din firul de sutură se vad doar capetele de câţiva milimetri. 

Post-operator poate fi un edem localizat cu o doză de sensibilitate a zonei. Pacientul îşi poate relua activitatea normală fără afectare de natură vizuală, fără probleme de sănătate sau de afectare a capacităţii de muncă.

În urma intervenţiei se obţine un aspect întinerit al zonei perioculare cu îndepartarea unor riduri şi a pungilor de grăsime. Arcadele sprâncenoase capătă forma arcuită. 

Cicatrici?

Ţesuturile se vindecă foarte bine, fără cicatrici.

Durata intervenţiei – 1 oră

Anestezie – locală

Ultimile proceduri realizate

Fa-ti o programare online

Open chat
1
Bună ziua,
Cu ce vă pot ajuta?