Lifting Ne-Chirurgical / Lifting cu fire Rezolvabile

Lifting Ne-Chirurgical

Lifting-ul nechirurgical cu fire resorbabile consta in introducerea la nivel subcutanat de fire resorbabile in vederea creerii unei retele care actioneaza ca suport vectorial pentru tesuturi. Rezultatul este un efect de lifting imediat, dar în timp, pe masura ce firele se resorb (metabolizeaza) favorizeaza producerea naturala de colagen si elastina. Stimuleaza reintinerirea pielii, aducand vitalitate, elasticitate și luminozitate mai mare. Imbunatateste aspectul liniilor fine, cutelor și diminuarea laxitatii cutanate. Acest tratament isi gaseste utilitatea atat singular cat si in combinatie cu alte metode de rejuvenare. De exemplu dupa introducerea firelor pe acele folosite pentru amplasare se poate introduce plasma (PRP), substante de mezoterapie sau acid hialuronic.

Tratamentul de Lifting nechirurgical reuseste sa atenueze adancimea santurile nazogeniene, aspectul lor devine mai lin; in mod obisnuit santurile nazogeniene prezinta usoare diferente in ceea ce priveste directia, traiectul, adancimea.

FO sunt foarte bine tolerate de organism, practic nu se inregistreaza efecte secundare; sunt realizate din material bio-abdorbabil „polidioxanona”. Acest material bio-absorbabil este utilizat de mult timp in medicina, in specialitatile chirurgicale. In chirurgia plastica firele resorbabile sunt utilizate in suturile profunde, ele sunt descrise de pacienti ca „fire care se topesc singure”.

Ultimile proceduri realizate

Procedura

Procedura – Firele sunt introduse în piele cu ace foarte subtiri . Introducerea lor este o tehnica de cabinet medical, nu de sala de chirurgie iar durerea este minima. Pentru cei mai sensibili se efectueaza in anestezie locala. Dupa procedura pacientul nu are nevoie de timp de recuperare si poate reveni la viata de zi cu zi imediat. Inserarea lor este urmata de usoara inflamatie care regreseaza in cateva ore . Nu provoca alergii sau reactii de respingere.

Procedura este usor de tolerat de catre pacienti, se realizeaza in timp relativ redus (aprox. 40 min) si nu necesita downtime din partea pacientei, nu este nevoie sa iasa din activitatile sociale pentru cateva zile.

Locul de intrare a firelor se vindeca foarte repede, la final de procedura aproape ca nu se mai observa iar in cazul neplacut in care ar rezulta o mica vanataie (cateva picaturi de sange propriu captive in zona profunda ce se vad prin transparenta pielii), aceasta se poate acoperi fara probleme cu putin fond de ten.

Este important ca pacientul sa fie in zona de confort, tocmai de aceea eu utilizez anestezic la nivelul de intrare al firelor resorbabile. Ca si manopera, imi este utila experienta din chirurgia plastica (operatii de facelift chirurgical) pentru cunoasterea anatomiei faciale, a planurilor anatomice si traiectul diverselor ramuri ale nervului facial.

Eficienta

Eficienta – firele resorbabile tractioneaza tesuturile in exces, cu efect de lifting, utilizand un vector de orientare supero-posterioara. Efectul in timp este limitat, 6 – 12 luni in mod real si este reversibil; dupa resorbtia „topirea” firelor. In urma resorbtiei firelor se produce in mod natural colagen si fibrina (in masura mai mica), proteine esentiale pentru piele.

Aceste fire sunt realizate din polidioxanona (PDA), care este un material resorbabil similar cu cel folosit in chirurgie pentru suturile de profunzime (inclusiv in chirurgia cardiaca). Introducerea subcutanata a firelor accelereaza microcirculatia in zona tratata provocand o mai mare oxigenare a tesuturilor ce conduce la regenerarea celulelor si o creștere a sintezei de colagen. Firele se resorb in cateva luni, acestea induc o reactie inflamatorie minima in tesuturi care cauzeaza fibroza si provoaca tensionarea structurilor cutanate lasate, rezultand o scadere semnificativa a santurilor si a ridurilor.

Zonele de tratament – liftingul obrajilor, recalibrarea pomeților, liftingul profilului mandibular, ridicarea sprancenelor, estomparea ridurilor de la coada ochiului (“laba gastii”), ridicarea colturilor buzelor si estomparea santurilor de sub acestea (linii de marioneta ), estomparea barbiei duble, diminuarea ridurilor gatului, imbunatatirea aspectuluii bratelor, coapselor și abdomenului cu piele cu laxitate ridicata.

Fa-ti o programare online

Open chat
1
Bună ziua,
Cu ce vă pot ajuta?