Marire de Buze cu grasime proprie

Marire de Buze cu grasime proprie

Interventia presupune obtinerea de grasime (tesut adipos) proprie, recoltarea realizandu-se din zonele unde exista exces de grasime, gen abdomen, “aripioare” sau chiar de la nivelul bratelor, genunchilor. Odata obtinuta, grasimea este filtrata si purificata cu ajutorul unui aparat special; dupa aceea se introduce cu ajutorul unei canule (instrument chirurgical cu varful bont astfel incat nu lezeaza tesuturile). Canula are rolul de a nu leza tesuturile si de a nu produce durere la injectarea de grasime proprie. In cadrul interventiei se realizeaza anestezie locala atat la recoltarea de grasime cat si la introducerea ei la nivelul buzelor. Interventia nu are riscuri de rejectare a grasimii introduse deoarece aceasta reprezinta un tesut propriu. Injectarea de grasime proprie are un efect de durata mult mai mare comparativ cu injectarea de acid hialuronic. Acidul hialuronic odata injectat, se resoarbe in 6-8 luni. Grasimea proprie dureaza circa 3 ani sau chiar mai mult, in functie de pacient.

Marire de volum cu Grasime Proprie vs. Acid hialuronic

Ambele repezinta proceduri de augmentare. Procedura de Acid hialuronic este procedura minim invaziva si poate fi practicata de medici de diverse specialitati. Marirea de volum cu grasime proprie este considerata in Romania, procedura chirurgicala (cu anestezie locala).

Marirea de volum cu grasime proprie este realizata de medicul chirurg plastician tocmai de aceea, spre exemplu, un medic stomatolog nu va recomanda astfel de procedura in detrimentul Acidului hialuronic. Fiecare procedura prezinta unele avantaje. Acid hialuronic este procedura de cabinet, se poate injecta foarte repede cu anestezie locala; produsul este bine tolerat de organism, de obicei nu sunt efecte secundare iar pretul este rezonabil.

Marirea de buze cu grasime proprie – este procedura chirurgicala si trebuie efectuata in sala de chirurgie cu anestezie locala. In alte tari din Europa de vest, acesta procedura se poate practica in cabinetul medical.

  1. Tolerabilitate – Avantajul procedurii este ca utilizeaza tesut propriu (grasimea proprie) care nu reprezinta probleme de rejectie.
  2. Cantitate suficienta – Alt avantaj major este datorat de cantitatea care se poate recolta, practic se obtine o cantitate suficienta pentru augmentare/marire. Daca la Acidul hialuronic limitarea este data de fiola de 1ml, grasimea proprie se recolteaza in functie de cat este necesar pentrucorectia volumului pentru buze, pometi, obraji, santuri nazo-geniene si fara problema la fata dorsala a mainilor. Dupa injectare, grasimea proprie se poate pastra la rece, la temperatura controlata, si se poate face (gratuit) retus sau augmentare, in functie de dorinta pacientei.
  3. Perioada de remanenta in tesuturi – Grasimea proprie rezista in tesuturi cel putin cat Acidul hialuronic, Grasimea proprie poate rezista chiar 2-3 ani sau mai mult.
  4. Mini-liposuctie gratuita – Zona donoare prezinta o scadere de volum dupa recoltarea de grasime. Se obtine o mini-liposuctie sau liposculptura.
  5. Pret – Augmentarea cu grasime proprie este mai eficienta financiar decat Acidul hyaluronic in cazul in care este necesara augmentarea pentru minim 2 zone faciale si este necesar circa 3-4 fiole de Acid hyaluronic. Chiar in cazul de augmentare a buzelor la persoanele ce au pierdut din volum, 3-4 fiole de acid hyaluronic sunt in competitie cu Augmentarea cu grasime proprie. In cazul pacientelor care au varsta de 40 sau 40+ si care doresc augmentare de buze si estompare de santuri nazogeniene, procedura cu grasime proprie este mai eficienta financiar.

Ultimile proceduri realizate

Fa-ti o programare online

Open chat
1
Bună ziua,
Cu ce vă pot ajuta?