Rinoplastie

Rinoplastie

Ce este Rinoplastia?

Rinoplastia este interventia chirurgicala care are ca obiectiv remodelarea nasului pentru a imbunatati aspectul si proportiile precum si armonia trasaturilor faciale. Interventia de rinoplastie corecteaza piramida nazala si caile respiratorii, atat estetic cat si functional. Din punct de vedere estetic, interventia de rinoplastie corecteaza asimetriile si diformitatile la nivelul corpului nasului (dorsul nasului), aripa laterala a nasului si zona inferioara columella). Forma inestetica a nasului poate fi ereditara (din nastere) dar si dobandita in timpul vietii prin incidente nedorite, traumatisme sau prin interventii chirurgicale anterioare.

Interventia

Se realizeaza prin tehnica inchisa, ce presupune realizarea unor incizii ce sunt ascunse in interiorul nasului, respectiv fata interna a aripii nasului sau prin tehnica deschisa ce presupune realizarea unei incizii fine la nivel de columella (zona de la baza piramidei nazale, care desparte narile). In felul acesta se obtine accesul catre structurile de sustinere si baza nasului astfel incat se poate realiza modelarea structurilor pentru a obtine in exterior un aspect estetic armonios iar din punct de vedere functional corectarea unor anomalii de functie. Dacă septul este deviat, acesta va fi îndreptat, iar proiecţiile din interiorul nasului sunt reduse pentru a îmbunătăţi respiraţia. Odată ce structura de susţinere a nasului este modelată în forma dorită, pielea şi ţesuturile sunt reaşezate şi inciziile sunt închise.

Tehnica de rinoplastie deschisa este de preferat deoarece ofera camp visual detaliat asupra structurilor si planurilor anatomice. De asemenea, se poate masura si compara simetria stangadreapta astfel incat atunci cand operatia este finalizata, rezultatul sa fie conform cu planul stabilit pre-operator.

Pregatirea pre-interventie

In cadrul consultatiei se stabilesc ce analize si investigatii medicale sunt necesare. In ziua realizarii intervetiei de implant mamar este interzis sa beti lichide sau sa mancati cu circa 4 ore inainte de interventie. Fumatul este interzis cu circa 2 saptamani inainte de interventie si minim doua saptamani dupa interventie. Daca aveti probleme medicale, acestea trebuiesc anuntate inca din momentul consultatiei.

Durata interventiei

Aproximativ 2-3 ore.

Anestezia

Se practica anestezie generala; post-operator pacienta ramane 1 noapte in clinica. In ziua urmatoare se externeaza, primeste recomandari si se stabileste programul urmatoarelor vizite pentru control, schimbare a pansamentelor, inregistrare a evolutiei.

Post-operator

Este posibil aparitia unor usoare tumefactii in jurul nasului; de asemenea este necesara mentinerea unor pansamente si schimbarea lor la cateva zile. Vindecarea nu pune probleme dar unii pacienti se pot vindeca putin mai lent, in functie de particularitatile fiecarui organism, de starea de sanatate generala sau de eficienta circulatiei sangvine de la nivelul fetei.

Ultimile proceduri realizate

Fa-ti o programare online

Open chat
1
Bună ziua,
Cu ce vă pot ajuta?