Liposuctia, un „rau” necesar?

Liposuctia este procedura chirurgicala prin care se extrage tesutul adipos (grasimea) din depozitele excedentare.

Cu trecerea timpului devine tot mai acceptata si apreciata; iar odata cu inaintarea in varsta a potentialului pacient/pacienta, trece din zona de interventii-taboo in zona de interventii utile si chiar necesare.

In jurul varstei de 30 ani sau +30 pacientul/pacienta accepta treptat faptul ca este greu sa scape de depozite adipoase din zona abdominala sau flancuri iar solutia interventiei de liposuctie devine mai viabila si mai usor de acceptat. Depozitele adipoase care se mentin in ciuda unei scaderi in greutate, a dietei sau practicarii sportului devin o problema pentru care este greu de gasit o solutie.

Interventia de liposuctie este o procedura rapida, cu rezultat eficient si vizibil imediat post operator. Pentru persoanele care au un exces mediu de tesut adipos, interventia este mai degraba o lipomodelare care include tratarea mai multor zone cu extragerea unor cantitati mici pe fiecare zona.

Frica de cicatrici post-operatorii este exagerata, practic se fac incizii foarte mici, de cativa milimetri prin care se introduc canulele pentru liposuctie. Vindecarea este de buna calitate, la cateva luni dupa interventie, aproape ca nu se vede nimic, pacienta spune „cred ca aici…sau aici…nu mai stiu exact”.

Durerile post-operatorii sunt prezente dar se tin sub control cu ajutorul calmantelor obisnuite.
Sigur, ideal ar fi ca o persoana sa slabeasca rapid cand doreste cu obtinerea unei siluete perfecte. Practic, este foarte, foarte greu; si atunci liposuctia asigura rezultate de buna calitate si rezistente in timp.

Consider ca liposuctia devine la un moment dat un „rau necesar”, in mod cert prezinta avantaje, ajuta la mentinerea estetica a siluetei, prezinta rezultate stabile si fiabile in timp iar liposuctia in cantitati mai mari imbunatateste starea de sanatate prin reducerea nivelului trigriceridelor (grasimea din sange).

Liposuctia asociata cu abdominoplastia aduce imbunatatiri in ceea ce priveste calitatea vietii prin recuperarea unui grad de mobilitate ce permite pacientului sa reia activitatea sociala normala si chiar activitatea sportiva, sport de intensitate medie sau sala fitness-gym.

Lasă un răspuns

Open chat
1
Bună ziua,
Cu ce vă pot ajuta?